Sivut

sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Kevään kukkia

Nyt kun on ruvennut sipulikukat nousemaan oikein urakalla, niin pihalla on tullut kierreltyä kameran kanssa melko tiuhaan -aina kun touhuilta on kerinnyt. Alla olevassa kuvassa on Prisman alennuksesta ostettu risupallo. Maksettiin tästä huimat 5 euroa. Ihan hauskan näköinen koriste-elementti. :)
Pallon takana on kaksi pahasti kärsinyttä kartiovalkokuusta, jotka viime kesänä istutettiin tähän penkkiin. Hyvin kasvoivat kesän aikana, vaikka paikka onkin aika paahteinen, mutta kevään ahava ja kinttuaan nostavat uroskoirat ovat tehneet tehtävänsä. Kuuset olivat kyllä huputettuna alkukeväästä ja kun maa oli vielä jäässä ja niitä on myös kasteltu lämpimällä melko paljon, mutta en tiedä olisiko huput pitäneet olla pidempään. Nämä todennäköisesti siirretään hieman varjoisempaan paikkaan tästä penkistä ja ostetaan tilalle muutama kataja. Aivan liian haasteellinen havu meikäläisen makuun, vaikka hieno onkin.










tiistai 22. huhtikuuta 2014

Pihahommia ja paisuvia kylvöksiä :)

Viimepäivät on tullut haravoitua pihalla milloin mistäkin. Aluksi aina sitä mukaa kun lumet sulivat ja maa kuivui. Nyt on kaikki lumi ollut jo pois useamman päivän ja koko piha oli likimain kokonaan haravoitu. Hieman on kuopsuteltu sieltä täältä. Lannoiteltu havuja, alppiruusuja ja hortensioita. Kasvatuslaatikot käännetty ja hieman nypitty ne harvat rikkaruohot mitä sinne on ilmestynyt. Näin laiskalle kitkijälle nuo laatikot on kyllä suuri helpotus ja pelastus. Kunhan kastella ja lannoittaa jaksaa, niin juuri ei muuta tartte tehdä. Nyt pitäisi hankkia jostain vähän hevonpeetä ja jos sää näyttää hyvältä, niin voisi jo harson alle istuttaa jotain kylvöksiä. Jää nähtäväksi uskaltaako, mutta kovat suunnitelmat olisi siihen suuntaan.


Toivottavasti nämä saisi ulos mahdollisimman pian.


Kannatkin ovat jo näin suuria.


Muurin pohjia, enkä nyt tarkoita lettuja tai sitä itse muurinpohjaa, pitäisi ruveta kaivamaan, että saisi noi odottamassa olleet kivet raahattua paikoilleen ja mikä tärkeintä, pääsisi taas istuttelemaan valmiiseen penkkiin jotain. :)


torstai 3. huhtikuuta 2014

Kesän puutarhasuunnitelmia ja lisää kylvöksiä

Jos sitä sitten taas tekisi itselleen hieman muistilappua siitä, mitä kaikkea pihalla voisi ja tavallaan pitäisi tehdä tulevan kesän aikana. Näihin voi sitten syksyllä palata ja tarkistaa mitä todellisuudessa tuli tehtyä ja mitä ei. :)
  • Muurin teko grillipaikan viereen
  • Parin kukkapenkin laajennukset
  • Lisää istutuslaatikoita ns. kasvimaalle
  • Ns. kasvimaan aitaaminen
  • Kulkuväylä laatoitusten teko, mikäli aikaa ja inspiraatiota riittää
  • Ajoportin pylväiden perustukset ja itse pylväät
Olisikohan sitä siinä. Miehän kyllä keksin kokoajan aina lisää hommia, kun muut valmistuu, joten vielä ei tiedä mitä on syksyyn mennessä tullut tehtyä. :)

Kylvöksiä on taas tullut laitettua lisää. Nyt hieman sininataa, pallo-ohdaketta, kesäkurpitsaa ja valkosääkukkaa. Rupee taas työhuone täyttymään. :) Piti jo viherkasvit siirtää ikkunalta toiseen paikkaan. Paprikaa on nyt sitten yhteensä 23 tainta. Olivat kaikki pienet alut niin hyvännäköisiä, etten osannut niistä raakata mitään pois, vaan istutin kaikki isompiin astioihin.