Sivut

torstai 22. elokuuta 2013

Istutuslaatikoiden satoa

Kaverilta saadut kurpitsan siemenet itivät näin hyvin. :)


Kirsikkatomaatteja tuli ihan tolkuton määrä...
...joita Reinokin kävi varastamassa aina jokaisessa sopivassa välissä. :)

Paistetut virheät tomaatit ?
Kasvatuslaatikoissa on myös lipstikkaa, joka sai taas kirvat riesakseen, eikä sitä viitsinyt juurikaan kerätä. Timjami kasvaa jo toista tai kolmatta vuotta ja sitä ollaan välillä napsittu. 

tiistai 20. elokuuta 2013

Ulkorakennuksen entraus melkein valmis

Saatiin vihdoin ulkorakennukseen melkein viimeiset puuosat kiinni, eli nurkkalaudat. Vielä olisi räystäiden alustat laittamatta, mutta voipi olla, että jääkin ensi kesään. 

Naputtelin myös vähän mukulakiviä ulkorakennuksen edustalle ja asennettin liiterin oven eteen muutama iso betonilaatta, siinähän oli aiemmin vaan ihan nurmikko ovelle asti ja sehän nyt ei siistinä pysynyt sitten millään.


Kuvassa ulkorakennuksen edustalla räystäsaluslautoja maalauksessa, joita nyt ei varmaan tänä kesänä/syksynä saa paikoilleen, mutta ompa valmiiksi maalattu. :) Alemmassa kuvassa Jouko töpsöttelemässä laudoituksen naulankantoja maalin alle. Mie kun en kovinkaan paljon tykkää tikapuilla olla. ;)



Kuistin sivussa kasvaa edelleen sen sama humala, joka siinä on ollut varmaan iät ja ajat, ainakin juurakon perusteella. Nyt sitä on vähän siistitty ja kavennettu kasvupaikkoja, sen vuoksi on noin pienikasvuista, kun meni ne alkukesän kasvaneet versot kokonaan poikki riehuessa.

torstai 8. elokuuta 2013

Taas uutta kukkapenkkiä.

Lappeenrannan keskustassa meni monikin paikka kesällä remonttiin ja alle jäi mm. vanha puutarhaliike, joka tämän vuoksi lopetti toimintansa ja piti asiaankuuluvan alennusmyynnin sitä ennen. Miehän kävin sieltä hamstraamassa -50-70%:n alennuksella erilaisia pensaita ja muita kasveja. :) Niistä ja muista pihasta löytyneistä kasveista rakentelin uuden kukkapenkin terassin pohjoisreunalle. On niitä harvoja varjopaikkoja meidän pihassa. Alennuksesta mukaan lähti muutama tuija, joista toinen on istutettu muualle, pari lumipalloheisiä, pari valkoista alppiruusua sekä muutamia muita yksittäisiä kasveja. Kukkapenkissa keskellä lumipalloheisit, oikealla kartiotuija, edustalla paria erilaista pihassa jo ollutta kuunliljaa ja keskellä edessä ulkorakennuksen nurkalta löytynyttä vuokkoa, joka oletettavasti on kanadanvuokko. Toivottavasti viihtyy uudessa paikassa ja siitä kasvaisi tuommoinen hieno ja tiivis pöheikkö niinkuin alimmassa kuvassa. :)