Sivut

perjantai 16. syyskuuta 2011

Takaeteisen seinät valmistuvat

Pari päivää sitten saatiin takaeteisen kotelon päälle ja seinille paneelit kiinni, joita mie eilen maalailin pariin kolmeen kertaan. Osa paneeleista oli ennestään jo valkoiseksi maalatut, mutta kun ne loppuivat kesken, niin loput piti tehdä Supilla vedetyistä. Betolux Akvaa sattui olemaan vajaa purkillinen nurkissa, joten sitä testasin noihin ja näytti nyt ainakin peittävät. Luulisi kyllä, että myös kestää, koska on lattioihin tarkoitettu maali. Mie olen sillä maalannut aiemmin kesällä puiset eteisen portaat.


Seinät paneloitu


Seinät maalattu

Tänään kävimme sitten hakemassa tapettia ulko- ja keittiön puoleiselle seinälle. Olipahan vaikea homma valita tapetti, kun yhdessäkin liikkeessä oli kaikkine tapettikirjoineen noin 1000 eri tapetin valkoima. Ihan ei semmoista löytynyt mitä oli mielessä, mutta otettiin nyt se ensimmäinen joka iski heti silmään. Jo muutama päivä sitten käytiin K-Raudassa pikaseen katsomassa mitä olisi valikoimissa ja tuohon silloin tykästyin. Päätettiin kuitenkin kiertää kaikki mahdolliset Lappeenrannan paikat läpi ennen ostamista, mutta en oikein päässyt tämän tapetin yli, joten olihan se sitten otettava.

Seinät tapetoitu

Nyt olisi tämän osalta enää listojen laittoa, eli sitä kaikista mukavinta hommaa... noot. Noh, katsellaan koska jaksaa taas kompuran raahata yläkerrasta alas. :)

keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Takaeteisen seiniä

On jäänyt takaeteisen osalta tarinointi hieman vaiheeseen, tosin sen niin on sen laittaminenkin.
Eilen kuitenkin vihdosta viimein saimme aikaiseksi rakentaa jakotukin eteen laudoista kotelon rungon. Nyt on on nyt kelitkin semmoiset, ettei viitsi juuri kuistin seiniä käydä purkamaan, saattaisi muuten sataa sisälle.

Keväällä laitoimme jo kattoa

Kotelon tai seinämän runko

Kotelo paneloitu

Ostimme Biltemasta metalliset tarkastusluukut, joista toinen on jo kuvassa paikoillaan, toinen koteloista on itseasiassa edelleen autossa. :) Tosin ainoastaan testimielessä laitoin tuon tohon kiinni, paneelit pitää vielä maalata pariin kertaan, joten pitää noi luukut kuitenkin tuosta vielä irti ottaa. Ja toinen maalaus pitää varmaan tehdä vasta talvella, kun paneelit kuitenkin käyvät silloin irvistelemään.
Muut seinät joudummekin tekemään tummaksi petsatusta paneelista, koska tuo valkoiseksi maalattu ei riittänyt tuon pitemmälle. Tummaksi käsitellyt piti viime kesänä laittaa kylpyhuoneen kattoon ja sen vuoksi ne vetelin tuolloin Sauna-Supilla. Sain kuitenkin virheelliset käsittelyohjeet paikallisesta rautakaupasta, joten eipä sitten tarvinnutkaan laittaa noita mihinkään. Nyt pitää vain toivoa, että jostain löytyy valkoinen maali, mikä kestää Sauna-Supin pinnassa ja että peittää tuon tumman värin. Millään viitsisi käydä paneeleita kokonaan hiomaan.
Suunnitelma olisi paneloida eteisestä kaksi seinää ja loput kaksi tasoitetaan ja laitetaan jokin tehostetapetti. Katsotaan mitä tulee, ei ole meinaan koskaan tullut tapetoitua. :)

sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Lumiesteet

Jouko on ahkerana ahertanut lumiesteiden parissa muutaman päivän ja siellä ne nyt ovat katolla. Vielä pitäisi kuistin katolle laittaa pätkä ja sen jälkeen saisi purkaa telineet pois.





Siinä nyt näkyisi juuri valmistunut katto kokonaisuudessaan. Päätypellit on kiinni ja muutkin roippeet. Ainoastaan harjapellit on vielä vain vähän kiinni, koska odottelemme piipun pellittäjää ja harjalistat tulisi laitella kiinni vasta piipun kauluksen jälkeen. Joten ovat siellä nyt vaan paikallaan, kiristystä vailla. Räystäiden alustat pitäisi vielä kanssa maalata, mutta päätyjä varten pitää varmaan hankkia nosturi, on sen verran korkealla varsinkin tuo harja, ettei sinne kukaan tikkailta mene maalaamaan. Ja telineiden kasaaminen noin ylös on aika hankalaa. Katsellaan nyt millaiset kelit on tässä tulevina viikkoina, jos kovin märkää, niin jätämme maalaamisen ens kesälle.
Vielä kun saisi tuon päädyssä olevan katoksen kunnostettua. Näyttää kuvassa aika raihnaiselta, kallellaan ja muutenkin niin väsyneen näköinen. :) Pitäisi siis tunkata, vaihtaa kate ja maalata..

Kuisti menee kuitenkin purkuun seuraavaksi, siis seinien osalta. Vaihdamme kuistin ulko-oven vasemmalle puolelle ja samalla vähennämme ikkunoita, joita jää ainoastaan etupuolelle, jossa nyt suojana on tuo kaunis vihreä pressu. Ikkunat siihen on jo aikaa sitten irrotettu ja kunnostettu ja odottavat paikalleen pääsemistä. Kuistin seiniä on itseasiassa jo purettu sisältä, mutta pitäisi käydä ostamassa ulkoverhouslautaa ennen lopullista purkamista, että saa heti purkamisen jälkeen iskeä uutta tilalle. On paikoitellen niin huonossa kunnossa vanhat laudat, ettei niitä kannata ruveta kunnostamaan ja maalaamaan.

perjantai 2. syyskuuta 2011

Työhuoneen tuunausta

Sen siitä saa, kun hätäseen rupeaa tekemään remonttia.. Mieli muuttuu väreistä yms. kun ei kerkiä hätäisesti aloitetun remontin tiimellyksessä miettimään asioita kunnolla. Tuolloinhan kaikki remontoidut tilat maalattiin valkoisella ja nyt on paikoitellen ruvennut näyttämään vähän kolkolta, työhuone erityisesti.
Tosin työhuoneen maalamiseen vaikutti myös se, että kävimme ostamassa todella edullisesti uudet kalusteet työhuoneeseen, siis työpöydän, uuden rulokaapin ja pienen laatikoston. Ajattelin, että samalla menisi maalaus siinä välissä, kun kuitenkin nostellaan vanhat paikoiltaan pois. Siitähän se ajatus sitten lähti.


Työhuone ennen remontteja.



Sama nurkka nykyisellään


Maalasin seinät tumman harmaalla, taisi olla Tikkurilan värikartasta M499, Mantteli. Ihan kiva tuli, vaikka mietinkin pitkään, että tuleekohan liian tumma. Tuo ruskea nojatuoli nyt ei oikein istu tuonne, mutta en ole sille mitään muutakaan paikkaa keksinyt.