Sivut

keskiviikko 31. elokuuta 2011

Kattoturvatuotteita, päätypellejä ja rännejä.

Vihdoin saimme myös ne uudelleen tilatut päätypellit, joten niitä Jouko on asennellut paikalleen pikku hiljaa. Onneksi ei ole vettä tullut ihan kauheen paljon.. Samalla on mennyt myös kattoturvatuotteiden kiinni laittaminen, vaikka hidastahan se on yksin laitella, mie kun en katolle suostu menemään, eikä talkooporukka ole nyt työmaalle kerenny. Mutta hiljaa hyvä tulee, eikös ne niin sano? :) Tällä mentaliteetillä pitäisi kyllä koko remontista tulla tosi hyvää.. ;)

Lapetikas ja kattosilta.. Piippu vielä odottaa uutta peltiä.

Uudet rännit ja syöksyt

Otettiin tarkoituksella lyhyet syöksyt takapihalle, kun olisi tarkoitus hommata alle tynnyrit. Siten saisi edes osan sadevedestä valjastettua kukkien kasteluun. Aavistuksen hassun näköiset kyllä, kun eivät mene alas asti, mutta käytönnöllisyys voitti tässä asiassa esteettisyyden.

Laitellaan myöhemmin kuvia päätypelleistä yms. koska eipä näyttänyt olevan valmiina räpsittyjä kuvia niistä. Mutta aikaste hieno on katto nyt, ei voi muuta sanoa.. Ja vihdoin on pihassakin tilaa, kun saatiin pellit nostettua katolle.

tiistai 30. elokuuta 2011

Päätylistoja vihdoin paikalleen

Nyt kun on katto saatu laitettua, niin soittelin viikko sitten Vesivekille, että nyt sopisi tulla asentamaan kouruja ja syöksyjä. Ilmoittivat tuolloin puhelimessa, että menee varmaan pari-kolme viikkoa ja tämä sopi meille oikein hyvin, kun on sateiden vuoksi vielä räystäiden maalaaminen hieman kesken.
Noh, tänään sitten soitti asentaja, että kävisikö huomenna.. kääks. Pakkohan se oli sanoa, että sopii kun ei ole mitään tietoa koska joutavat seuraavan kerran. Pitää sitten vaan koittaa saada maalattua kouruista huolimatta räystäiden alustat, kunhan saisi sen nosturin jostain. On niin korkealla talon päädyt, ettei sinne pääsee oikein millään telineillä, tai mie en ainakaan uskalla telineiden varassa nousta niin ylös, saatika että voisin vielä tehdä siellä jotain. :)

Emmekä ole saaneet edes rännikaivoja vielä kaivettua maahan, joten sekin pitää tehdä sitten kun syöksyt on jo paikoillaan. Tosin sitten ainakin saadaa ne oikeaan kohtaan.

sunnuntai 21. elokuuta 2011

Eteiseen viimeisetkin listat

Paikallaan olevista listoista ei taida kuvaa ollakaan, muutakuin oven kohdalta, johon vihdoin kerkesin hakemaan puuttuvan kulmalistan. Listat iskettiin kaikki samalla kertaa kiinni ja pääsin maalaan aiemmin maalaamattomat kohdat. Katto- ja jalkalistat on maalattu jo viime talvena ja jalkalistat odottivat oven kohdalta laittajaansa melko kauan. Mutta nyt on eteinenkin yhtä silikonisaumaa vaille valmis. :)



Ostin myös ex-temporee avainkaapin, kun tuli vastaan mieleinen. Vielä pitäisi löytää jostain koukut tai pieni naulakko oven oikealle puolelle, kunhan nyt jostain löydän.

lauantai 20. elokuuta 2011

Kattoremontti jatkuu...

Olisi kannattanut ehkä hieman ajatella ennenkuin tuli nuo vanhat kattotiilet tiputettua alas. Meinaan tiputettiin reteesti vaan nurmikolle ja voitte arvata mitä tehtiin lappeen valmistumisen jälkeen ahkerasti muutama päivä.. Raahattiin kottikärryillä tiiliä ehkä miljoona ja sata kuormaa -siltä se ainakin tuntui.

Tässä enää murto-osa jäljellä.


Etupuolen lappeen osalta oltiinkin sitten sen verran viisaampia, että kysyttiin naapurin mieheltä traktoria peräkärryineen lainaksi ja sinnehän ne saatiin näppärästi tiputettua, eikä tarvinnut juurikaan jälkeenpäin siivoilla.

Etupuolen purkamista




Melkein jo valmis

Kävipähän molemmissa lappeissa sitten niin, että pellit eivät ihan täysin riittäneetkään tai siis jäi yllä olevan kuvan mukaisesti hieman toisesta reunasta vajaaksi, eikä katon mukana tulleet päätypellit peitä tuota rakoa. Pitää vissiin tilata leveämmät päätypellit ja odotella niiden valmistumista ennenkuin pääsemme jatkamaan.
Mutta aikas hieno on kyllä jo nyt, vaikka selvästi on keskeneräinen vielä.

torstai 18. elokuuta 2011

Katto vailla remonttia.

Viime kesänä jo hommasimme uudet kattopellit, tarkoituksena saada uusi kate jo tuolloin päälle. Mutta niinkuin tässä nyt olisi kaikki muukin mennyt enenmmän ja vähemmän pieleen, niin menihän sitten tuokin suunnitelma.
Eli katon tekijää ei vaan saatu mistään tai olisihan sitä saanut, mutta kustannukset olisivat myös olleet melkoiset. Pellit sitten viettivät talvea etupihalla maassa ja vasta nyt niitä päästiin nostamaan niille kuuluvaan paikkaan, eli katolle.

Vanha, alkuperäinen tiilikatto

Vanha katto on tietääksemme palvellut talon hattuna kohta 60 vuotta, joten kyllähän se taisi olla aikalailla tiensä päässä. Ensin mietimme tiilikaton kunnostamista, mutta olisi varmaan ollut pitkässä juoksussa vähän turhaa hommaa. 

Sieltä se vanha kate tippuu iloisesti alas


Päätettiin jättää vanha aluskate, eli päre edelleen alle, koska on valtaosin oikein hyvässä kunnossa. Ainoastaan muutamasta kohdasta oli hieman kulahtanut, joten ne paikat korjattiin, pinta putsattiin paineilmalla ja eikun uudet ruoteet pintaan.



Toinen lape reunapeltejä vaille valmis.



maanantai 15. elokuuta 2011

Yläkerran WC melkein valmis

Kotelon vesijohtojen liitos


Putkari kävi jo syyskuussa 2010. Pääsimme muuttamaan lokakuun alussa, joten aika viime tippaan meni, koska alakerran kylpyhuone on edelleen siinä vaiheessa, ettei sinne uskalla pönttöä kiinnittää.

Parisen viikkoa olimme kerinneet asustelemaan ja uuttaa vessaa käyttämään, kunnes eräänä kauniina päivänä hups meni jalka läpi vessan lattiasta. Mie puhelin käteen ja närkästynyt soitti urakoitsijalle, joka oli levyttänyt lattian, että mitä v****ua! Lattiassa on siis koolauksen päällä harvalaudoitus, jonka päällä taas yksinkertainen kipsilevy ja meidän asentama muovimatto. Ja sieltä harvalaudoituksen välistä se lattia sitten oli pettänyt. Urakoitsija väitti kiven kovaan sanoneensa, että meidän tulisi laittaa sinne toinen levy päälle. Empä usko, että tuommoista asiaa ihan tosta vaan unohtaisi, vaan kuvittelimme lattian olevan valmis, kun poistuivat paikalta. Eikun muovimatto päälle ja tyytyväistä elämistä.. Ja kattia kanssa.

Päätimme sitten korjata itse lattian ja vaati urakoitsijalta korvausta. Muutenkin ollut sen verran sutta ja sekundaa vähän siellä ja täällä, että korvaushakemus on muutenkin toimitettu. Jos ei rupea rahat astelemaan tilille, niin saatampa hieman enemmäkin täällä avautua asiasta. ;) Aina vaan vahvistuu enemmän ja enemmän se käsitys, ettei noita ulkopuolisia kannata juuri töihin palkata. Jos hyvää haluaa, niin itse kannattaa tehdä. :)

Rikkinäinen kipsilevy

Lattia vahvistettu tiheämmällä laudoituksella

Kipsilevy korvattu vanerilla

Melkein valmis

Paneloituja seiniä pitää vielä talvella maalata, että saadaan viime talvena ilmestyneet raot piiloon. Samalla maalaan noi hiljattain asennetut viimeiset listat. Mutta siis muilta osin täysin valmis yläkerran WC -vihdoin! :)

sunnuntai 7. elokuuta 2011

Ruokahuoneen tuunausta

Kävimme eräällä Helsingin reissulla ostamassa Ruokahuoneeseen uuden valaisimen. Ongelmana tuolla on ollut se, että tuli vähän mitoitettua katon sähkörasia vinoon tai siis ei ole keskellä pöytää. Mutta eipä tuommoista tullut ajatelleeksi, kun rasioita kiinnitti kattoon, että mihis se pöytä, jota ei ole olemassakaan vielä, nyt tulikaan. Tuolloin ajateltiin, että eikun siihen keskelle vaan. :)
No anyway, lamppu on hauska lonkero, jota voi väännellä haluttuihin asentoihin. Ehkä se hieman tasaa sitä, ettei ole ihan keskellä pöytää.

testing 1


testing 2

testing 3

Viimeinen vaihtoehto on siten, miten lamppu lopulta jätettiin. Vaihdellaan sitten, jos tuohon kyllästyy. :)

Olen myös jonkin verran taas maalaillut sisältä, kun sattui noita sadepäiviä, niin ei päässyt ulkonakaan touhuamaan.

Olohuoneen peräseinä ja ruokahuoneen seinä maalattu

Ja kaameesti rojua joka paikka täynnä.. Vielä kun jaksais siivota ja järjestää kamat paikalleen -taas kerran. :)

Eteisen maalailua ja muuta tuunausta

Kovimman remontin aikaan ei juuri jaksanut miettiä tulevia värejä ja olenhan muutenkin ollut aina suuri valkoisen ystävä, mutta nyt olen ruvennut kaipaamaan jotain väriä.. Ei paljon ja joka paikkaan, mutta johonkin vähän.
Eteisen ainoaan "ehjään" seinään olin jo pitemmän aikaa suunnitellut jotain ja kun kerran tuli tilaisuus viettää viikonloppuleskenä aikaa, niin eikun maalikauppaan.

Eteisen puu

Taitelin ihan ympimähkään sähköteipillä kuviota talvella valkoiseksi maalattuun seinään. Sähköteippi tosiaan osoittautui hyväksi vaihtoehdoksi, koska on joustavaa ja sillä saa helposti tehtyä kaarevia pintoja. Niin, eli kuvio seinään ja eikun maalia päälle pariin kertaan ja teipit irti. Ja näin on eteisen puu valmis. :)


Samaisena viikonloppuna innostuin myös laittamaan ulko-oven pielet, jotka on uuden oven asennuksen jälkeen odottaneet laittajaansa melkoisen kauan. Eikä mistään turhasta puusta tehtykään. Ullakolta löytyi saunasta ylijäänyttä laudepuuta, siis leppää, ja kun oli vielä sopivan kokoistakin kyseiseen paikkaan, niin eikun siitä siis.
Näpersin vielä puuseppämaisesti reiät puuhun, johon saa maalaamisen jälkeen karmitulpat, niin eivät jää ruuvin kannatkaan näkyville. Että siinä sille urakoitsijalle, joka sanoi että jotta saisi saunasta ruuvit piilon, niin pitäisi olla tulppausvehkeet, eikä heillä semmoisia ole. Eihän tuossa tarvitse kun sopivan kokoinen puupora ja kaupasta saa tulppia joka lähtöön.

Oven pielet paikallaan, vielä ilman maalia

Pitäisi vielä käydä ostamassa puista kulmalistaa, kun pääsi loppumaan kesken. Tämän jälkeen saakin maalata koko komeuden. :)


tiistai 2. elokuuta 2011

Grilli etenee tasaisen varmasti (ja hitaasti)

Taas on miehet (Jouko ja Markku) jatkaneet grillin muuraamista. Ompahan tullut myös huomattua näin kesän aikana, ettei sisällä ole tullut tehtyä yhtikäs mitään. Syömässä ja nukkumassa on käyty, mutta muuten aika menee pihalla touhutessa tai ainakin istuessa. :)



Melkein valmis

Säilytyskolosen päälle jätkät muurasivat kaksi betonista laattaa kanneksi. Katsotaan nyt riittääkö tuommoinen pinta kanneksi vai pitääkö laittaa jotain muuta päälle. Tuohon saattaa kyllä tuommoisenaan ottaa aika rankasti kaikki lika kiinni ja samoin imeä grillauksesta tulevat rasvat ja muut. Mutta jää nähtäväksi. Grilli nyt kuitenkin tulikivien muurausta vaille valmis. :) Hieno tuli ja ihan tuhottoman suuri.. Suuret kiitokset Markulle avusta!