Sivut

maanantai 25. heinäkuuta 2011

Maalailua ja kesäkukkia

Taas on päässyt jatkamaan kuistin ikkunoiden maalausta. Hidasta hommaa, kun maalikerroksen pitää kuivua aina vuorokauden ja yhteen ikkunaan tulee puolelleen kolme kerrosta maalia. Eli yhden ikkunan maalaamiseen menee siis 6 päivää aikaa, eli ihan tolkuttomasti. Ongelmana on vielä se, ettei ulkona oikein pysty maalaan, kun tuo valkoinen maali vetää itikoita puoleensa, eikä tule kovin nätin näköinen, kun heti on 20 kärpästä kinttuineen maalissa kiinni. :)
Kävin sitten Räätäriltä hakemassa lainaan maalaustelineet, joten nyt sujuu kuistilla hieman sujuvammin hommat.



Jouko napsi istutetuista kesäkukista hieman kuvia. Vaikka kukat olivat ostettu alennuksesta hieman ennen juhannusta ja olivat istuttaessa aika huonossa kunnossa, niin hyvin ovat lähteneet kasvamaan.

Punainen Daalia

Keltainen Daalia

Samettikukkia


Samettikukkia ja maahumalaa

Mustasilmäsusanna

perjantai 15. heinäkuuta 2011

Kukkia ja eräs yöeläjä

Taas on ollut sen verran huh-hellettä, että ulkona puuhastelu on paikoitellen ollut enemmän ja vähemmän tuskaa.. Kuistin ikkunoita ollaan raaputeltu ja uudelleen maalailtu, mutta aika vähällä on tekeminen ollut.


Jasmike-pensaat leikattiin keväällä kokonaan alas ja nyt ovat jo noin paljon kasvaneet. Kun ehkä vähän epäselvä, mutta siinä on kolme pensasta. Oikeanpuoleiseen jätettiin vanha pitempi oksa, joka nyt on ruvennut kukkimaan. Kauhean vaikea pensas leikata keväällä, kun koko puska on niin kuolleen näköinen, ettei tiedä mitä jättäisi ja mitä leikkaisi alas. Mutta ehkä nuo tuosta ens kesällä jo kukkivat muutkin.

Piikikäs "kotieläin"


Humalaa ulkorakennuksen päädyssä

keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Grillin muuraus aloitettu

Juhannuksen päätteeksi aloittelimme grillin muuraamisen. Tai miehän en ole hommaan juuri osallistunut ja nytkin tyydyin seuraamaan sivusta. :) Veljen perhe oli juhannuksen kylässä, joten muurariveli näytti hieman esimerkkiä miten hommassa päästään alkuun. Lapsityövoimaakin hyödynnettiin, kun kummipoika valjastettiin laappimaan turhat laastit pois.




Pari kerrosta valmiina
Joukon työkaverilta Markulta saatiin betonimylly lainaan ja Markku on myös käynyt useaan kertaan Joukon apuna muuraamassa.

Tulipesän pohjana hyödynnettiin vanhan avotakan laattaa

Siitä se nousee tasaisen varmasti

lauantai 9. heinäkuuta 2011

Kuistin ikkunat

Kuistia pitäisi laittaa tässä kesän tai syksyn aikana, joten tuossa muutama päivä sitten aloittelimme ikkunoiden purkamisen..

Eipä ole hääppösessä kunnossa noi pokat.


Raaps, raaps.. Lähtee se vanha maalipinta.


Ja kitit myös vaihtoon.


Siinä se, maalia vaille valmis

Ja maalia pintaan

Eikä noita olisikaan kun 5 laitettavana. :) Kuistilla on oikeasti 10 samanlaista ikkunaa, mutta pistetään yksi sivu kokonaan peittoon, että saadaan kuistille myös vähän jotain säilytystilaa.