Sivut

sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Viemärin täyttöä ja pihan muokkausta

Vaikka meikäläinen onkin ärsyyntynyt pihalla olevien hiekka- ja multakasojen vuoksi, niin poikien mielestä nämä varmaan saisivat jäädä tähän paikoilleen.



Vaihdettiin siis uusi viemäri paikalleen vanhan esiin kaivamisen jälkeen ja laiteltiin eristeet päälle, vaikka periaatteessa syvyys pitäisi riittää siihen, ettei sen jäädy. Sehän on kaikkien asiantuntijoiden mukaan jäätynyt tukkeen takia ja tukkeutunut sen vuoksi, kun paska on jäänyt niihin pohjassa oleviin reikiin seisomaan. Viemärihän ei yleensä jäädy. Mutta kuitenkin, laiteltiin myös eristeet putken päälle ja siihen sitten hieman hiekkaa ja jäätiin odottamaan, koska kaivuri jälleen pääsee paikalle.






Kaivuri kävi muutaman päivän päästä täyttämässä viemärikaivannon ja samalla luiskasi mennessään meidän pihaakin. Nyt ei pitäisi olla niin montussa tuo talo mitä aiemmin oli.
Toivat heti tämän jälkeen myös hieman multaa luiskaan ja mursketta hiekan päälle. Murske tosin loppui kesken, koska sillä pitäisi laittaa myös sokkelin reunat. Mutta pitää käydä jossain vaiheessa hakemassa lisää.


lauantai 21. toukokuuta 2011

Paska homma

Viime talvena jäi muistaakseni kertomatta, että meni pariin eri otteeseen viemäri jäähän tai tukkeeseen. Molemmat viemärin avaajat sanoivat talvella, että on jäässä pihalta, eikä viemäri nyt tietenkään sisältä jäädykään. Tästä sitten kimpaantuneena päätimme, että viemäri kaivetaan pihalta esiin kesällä ja vaihdetaan uuteen.

Naapuri kävi kaivurin kanssa pyörähtämässä.


Bono jälleen työmestarina.

Maassa mennyt vanha putki on siis betoninen ja tuli huomattua, että todellakin tullut tiensä päähän. Eli siinä mielessä hyvä, että jäätymällä ja tukkeutumalla ilmoitti itsestään. Oli meinaan sen verran huonossa kunnossa, että kun tuota käsipelillä tuosta purki pois, niin ihan palasiksi meni ja putken pohjassa oli monin paikoin nyrkin mentäviä reikiä. Tietysti maa siinä alla sen mukaista.. yöks..Eikä kyllä muutenkaan ollut hommaa ihan herkuimmasta päästä. ;)



Kaivuri klaappas samalla menessään talon edustalla olleet angervopuskat pois. Heti tuli paljon siistimmän näköinen. Angervoa on yritetty lapiopelillä kaivaa ylös, mutta juurta on niin paljon joka paikassa ettei siitä oikein meinaa tulla mitään.

torstai 19. toukokuuta 2011

Portaiden kaiteet

Pitkän aikaa elimme ilman minkäänlaisia kaiteita, jopa sillä seurauksella että kaverin pari koiraa tippuivat rappuset alas..
Tokihan ne kaiteet meillä olivat, kun eräs näppärä puuseppä tuttavamme ne meille ystävällisesti tuunasi, mutta en vaan ollut saanut aikaiseksi niitä maalata. Mutta nyt on maalit pinnassa ja kerkesipä tuttavamme myös ne kiinnittämään.






Suuret kiitokset Mikko. :) Ja tervetuloa Alina ja Nuppu jälleen meille kyläilemään, nyt on turvallista käydä myös yläkerrassa. :)

Kuten kuvasta näkyy, niin muilta osin yläkerran aulatila on pahasti vaiheessa. Ovia pitäisi vielä maalata, lattia laittaa loppuun ja listat kiinnittää. Mutta kunhan tästä jossain välissä kerkiää. :)

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Havupuun siirto ja "siirtonurmea"

Talon oikeassa päädyssä, ihan melkein sokkelissa kiinni kasvoi jokin kummallinen hieman sypressin näköinen havupuu. Koska sokkelin sivustat pitää kesän aikana kaivaa auki, niin piti myös miettiä mitä tuolle puulle tehdään. Eikä se tietenkään ollut parhaassa mahdollisessa paikassa, hieman typerännäköinenkin, kun kasvaa melkein sokkelissa kiinni.

Jouko tuon kaivoi ylös ja siirrettiin se talon toiselle puolelle, jasmikepensaan viereen. Saattaa olla vähän turhan aurinkoinen paikka kesällä, mutta katsellaan nyt miten pärjää, ei oikein keksinyt muutakaan paikkaa.



Puun ja jasmikepensaan väliin siirreltiin grillipaikalta raavittuja nurmikkolänttejä, jos vaikka suostuisivat lähtemään kasvuun. Vähän tämmöistä omatekoista siirtonurmea ollaan käytetty pihassa muuallakin ja ainakin toistaiseksi on joka paikassa lähtenyt kasvamaan. :)



Talon oikeassa päädyssä kulkee lämpökanaali, josta tulevat meidän vesiputket taloon ja jonka tarkastusluukku kaivettiin esiin mullan alta viime kesänä. Mieletön kuningasidea joltain ollut piilottaa tuo luukku maan sisään, ihan kertakaikkisen kätevä käydä kanaalissa tarkastusreissulla, kun ensin pitää kaivaa puolimetriä maata päältä pois.
Siihen pitäisi nyt keksiä jotain ympärille ja myöhemmin kansi päälle. Tämä nyt tehty kukkapenkki viritys on ehkä tämmöinen väliaikainen kukkapenkki, kun en taaskaan keksinyt mitään paikkaa siirrettäville kasveille. Laittelin tuohon etualalle kuunliljaan, oikealle kultapalloa ja taustalla on jotain kirjavaa heinää, jonka nimeä en tiedä.Viime kesäinen kylpyhuoneen laatoittaja heitti ystävällisesti puretut laatat tonne sokkelin viereen, pitäisi varmaan jossain välissä nostaa kyytiin ja viedä tuosta pois.

Talon oikeassa päädyssä kasvaa korallikannukka, joka leikattiin vuosi sitten kokonaan alas. Oli niin pahasti levinnyt, että maahan painuneet versot rupesivat juurtumaan ja piti kaivaa paikoitellen melkein kolmen metrin alueelta pensaan ympäriltä maata pois, että sai juurtuneita irto-oksia irti.


Ihan kivannäköinen tuo on kun on tuommoiset punaiset oksat, joska sitä vaan saisi jotenkin hallittua. Muistaisin, että viime kesänäkin oli aika vahvasti taipumassa maahan.

tiistai 10. toukokuuta 2011

Vanhan sähkökaapin tilalle

Vanha sulakekaappi oli aiemmin eteisessä ja sinne hyvin mahtuikin, koska ne vanhat on niin pieniä. Yllätys olikin suuri, kun ostimme sähkärin mielestä sopivimman uuden kaapin. Ihan tolkuttoman suuri! Jos olisimme laittanut sen tuonne vanhan kaapin paikalle, niin kylpyhuoneen ovea ei olisi saanut kokonaan auki, joten ei kovin hyvä ratkaisu. Onneksi eteisen toisella puolella on kuisti, joten eikun seinästä reikää läpi ja johdot sinne ja kaappi kuistille kiinni.
Näpersimme myös eteisen vanhan sähkökaapin paikalle ja johtojen suojaksi katon materiaalista kotelon. Menihän jonnin verran aikaa, että saatiin valmiiksi.. Kaikenlaista näpertämistä sitä onkin vanhassa talossa. :) Erityisesti listojen laittamisessa meni aikansa, mutta ihan siistihän tuosta tuli.

Kotelo ja hieman kattolistoja paikoillaan


Kotelon listatkin paikallaan


Hieman jäi seinässä aiemmin ollut reikä näkyville kattolistan alta. Pitää siihen vielä keksiä jotain. Näitä seiniä kun ei uudelleen levytetty, ainoastaan pestiin ja maalattiin vanha pinta.

maanantai 9. toukokuuta 2011

Pihan tonkimista

Nyt pitäisi jatkaa siitä, mikä jäi viime kesänä kesken, eli kaivella vanhoja penkkejä ja siirrellä niissä olevia erinäisiä kasveja toiseen paikkaan. Niin, kasveja mistä mulla ei ole mitään havaintoa. :) No muutamat toki tunnistan, mutta valtaosa perennoista on ihan hepreää meikäläiselle.


Esim. sokkelin vieressä etupihalla kasvaa tämmöinen, jonka nyt siirsin toiseen paikkaan. On ilmeisesti joku kevään kasvi, koska nyt jo noin suuri ja muistaisin, että viime vuonna oli keskikesällä jo täysin kuihtunut pois. Mikähän mahtaa olla?
Tuohon pitkään penkkiin olisi tarkoitus siirrellä muitakin kasveja -ainakin väliaikaisesti. Tuo kohta kun tuli viime kesänä vedettyä puutarhajyrsimellä, niin ei tarvitse niin paljoa kaivaa..

Kuunliljan juuristoa
Kuunliljoja täällä on joka paikassa ja ihan mielettömiä määriä. Joukon mielestä toi juuristo on niin hauskan näköinen, että heti oli kameran kanssa tanassa, kun kaivoin noita ylös. On ehkä vääräoppisesti perattu kaikki maa ympäriltä pois, mutta täällä on kaikki "kukkapenkit" niin rikkaruohojen peitossa, niin meinasin jokaisen juurakon raapia täysin puhtaaksi, että samalla saa myös ne rikkaruohojen juuret eroteltua.Toivottavasti kestää rehut hengissä.

Bono tönöttää kukkapenkissä