Sivut

lauantai 12. helmikuuta 2011

Listoja listoja

Talvella keskityttiin sisältä loppujen pintojen tekemiseen, pääasiassa kuitenkin laiteltiin listoja vähän joka paikkaan.

Ruokahuoneen ja keittiön välisen "portaan" lista

Ruokahuoneen lattialistoja

perjantai 4. helmikuuta 2011

Case kylpyhuone jatkuu

Kuntotarkastaja kävi käynnillä syyskuun 2010 lopulla ja parissa päivässä saimme raportinkin, jossa todettiin että kaadot eivät täytä säädettyjä normeja. Joku yllätys sinänsä. :)

Urakoitsijalta tiedustelin korvausta ja lupasi korvata korjaustoimet. Nähtäväksi jää, mutta hommattiin kuitenkin toinen firma korjaamaan kylpyhuoneen ja saunan lattiaa. Ihan ongelmitta eivät menneet nekään hommat, ei voi kun ihmetellä mikä näitä nykyajan rakennusmiehiä vaivaa. Missä on se ammattiylpeys mitä löytyy niin monelta iäkkäämmältä rakentajalta??

Päätettiin tehdä kynnys kylpyhuoneen ja veskin väliin, jolloin ei tarvitsisi puuttua wc:n puoleiseen tilaan ollenkaan ja näin saisi korotettua kynnyksen kohdasta lähtien kylpyhuoneen lattiaa. Talvella ahertanut urakoitsija sai kyllä kaatoa korjattua, mutta työn jälki on lähemmässä tarkastelussa todella huonoa. Myös häneltä joudutaan valitettavasti vaatimaan korvauksia, koska edelleen lattiaa pitää jossain vaiheessa korjata. Itse ajattelin tehdä, mie en enää ulkopuolista ota hommiin jos ei ole ihan pakko. 

veskin puoli ja saunan seinä


Bono ottaa nokosia saunomisen jälkeen



Veskin puolen hyllyt

Kylppäri ja saunaosasto tosiaan kauempaa katsottuna ihan siisti, mutta niin paljon on lattiassa pykälillään olevia laattoja, että ehkä ensi talvena koitan itse sitä joiltain osin korjailla. Onhan tässä tullut tuota laatoitusta harjoiteltua, eikä jälki voi huonompaa olla mitä nykyisin on. :)

torstai 3. helmikuuta 2011

Sauna vihdoin valmis

Nyt on sitten saunakin vihdosta viimein valmis.

Jouko pesi kiuaskiviä

Ja siellä ovat paikallaan

Ihan kiva tuli saunasta, vaikka ottikin muutamaan kertaan aika rankasti kupoliin kaikenmaailman työmiehet. Ketään ei pitäisi näemmä päästää itekseen tekemään yhtään mitään, vaan vahtia ja neuvoa pitää ihan jatkuvalla syötöllä. Mutta pohja menee kokonaan ulkopuolisen palkkaamisesta, jos pitää olla kädestä pitämässä kiinni. Kysehän ei oikeastaan ole missään vaiheessa ollut se, etteikö me osattaisi ite tehdä näitä kosteita tiloja, vaan ettei yksinkertaisesti ole ollut aikaa kaikkeen ja ajattelimme säästävämme ajassa, jos palkkaamme ulkopuolisen tekemään edes osan töistä. Mutta melkeimpä enemmän meni aikaa vahtimiseen, valittamiseen ja myöhemmin jälkien korjaamiseen, joten helpompi olisi ollut tehdä alusta alkaen itse.

Mutta sauna on kiva :)