Sivut

perjantai 30. heinäkuuta 2010

Saunan lauteet melkein valmiina

Olipa mukava yllätys kun pari päivää sitten menimme töiden jälkeen raksalle. Työmies oli saanut lauteet asennettua kokonaan, ainoastaan kiuaskaide puuttuu. Tosin olihan noissakin jotain pientä reklamoitavia juttuja, laudepuiden päitä ei oltu hiottu sirkkelöinnin jälkeen, joten tikkuja sojotteli pystyssä yms. muuta mukavaa. Pieniä juttuja kuitenkin mitä saa nopsaan korjattua.

Saunan lauteet


keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Saunan rakentamista

Kylpyhuoneen teon välissä työmiehet rakentelivat saunaakin silloin tällöin. Näin ne työt etenee, ainakin näin sitä jaksettiin toivoa.

Villat seinissä. Kuva otettu 9.6.2010


Höyrynsulku ja koolaus. Kuva otettu 11.6.2010

Saunan valojen testausta. Kuva otettu 20.7.2010

Kuten kuvista näkee, niin eipä tuo työmiesten touhuaminen nyt niin ripeää ollutkaan. Vaikka aluksi semmoisen kuvan saikin.


tiistai 20. heinäkuuta 2010

Jakotukkia

Koska takaeteinen sijaitsee keittiön ja tulevan saunaosaston välissä ja koska molempiin on laitettiin lattialämmitys sekä laatoitus, niin oli luonnollista että lattialämmityksen jakotukki laitetaan takaeteiseen syvennykseen. Samaan paikkaan laitettiin myös käyttöveden jakotukki.



Palatessamme kesälomareissulta oli putkimies käynyt laittamassa jakotukin paikalleen sekä iskemässä putkia siihen kiinni. Samoin meidän urakoitsija oli laatoittanut lattian reissun aikana.
Jakotukin eteen olisi tarkoitus rakentaa seinä, jossa on tarkastusluukut tukille.

maanantai 19. heinäkuuta 2010

Vierashuoneen remontointia

Talon yläkerrassa on toisessa päädyssä myös toinen makkari, josta koitamme saada jonkinlaista vierashuonetta aikaiseksi.

Vierashuone ennen pintojen repimistä

Olemme silloin tällöin olleet viikonloppuja putkeen tekemässä remonttia ja vierashuone on toiminut meidän makuuhuoneena. Tosin kun kelit lämpenivät aivan tolkuttomiksi ja hiki virtasi riehuessa, niin pakko oli aina lähteä kaupunkiin yöksi, että pääsi pesulle. Mutta tästä väliaikaisesta majoituksen johtuen tämäkin huone oli pitkään koskemattomana. Katto sentään saatiin laitettua heinäkuun aikana sekä ikkuna vaihdettua.

Katto valmiina, vanha ikkuna vielä paikoillaan

perjantai 2. heinäkuuta 2010

Kylpyhuoneen laatoitusta

Vesieristeet on laitettu seinille viimeistä myöten ja sen kuivuttia pääsikin laatoittamaan seiniä.

Muutamia laattoja kiinnitetty.

Vasemmassa nurkassa menee vielä vanha vesiputki, jossa tosin ei enää mitään liiku. Uusi suojaputkessa kulkeva vesiputki tulee myös alakerrasta, mutta lattian alla ilman liitoksia suoraan jakotukille, joka sijaitsee takaeteisessä. Jostain syystä työmiehet eivät ole vanhaa putkea vielä katkaisseet.


Suihkuseinämä saumausta vaille valmis

torstai 1. heinäkuuta 2010

Yläkerran aulatila

Yläkerrassa on jotensakin turhan oloinen porrastasanne, johon ei keksi sitten yhtään mitään. Vessaahan on tässä vaiheessa jo laajennettu aulatilaan päin, joten alla oleva kuva on vähän vanha.  Ajatuksena on myös ollut, että laajentaisimme yläkerran makkareita ja samalla tätä ullakolle, mutta ei kuitenkaan tässä remontissa. Neliöitä on aivan tarpeeksi muutenkin. :)
Annamme tilan nyt olla tuommoisenaan ja teemme vain pientä pintaremonttia ensi alkuun.

Aula kuvattuna päämakkarin suunnasta


Yllä olevassa kuvassa kuvattu toisesta suunnasta, eli vastaisella seinällä näkyy päämakkarin ovi ja vasemmalla portaat alas. Tosin tässä kuvassa on jo sen verran muutosta tehty, että katto on uusittu. Mutta tämmöinen rojuvarastohan tämä on vielä toistaiseksi. 

Olohuoneen uudistaminen

Mitä sitten on tapahtunut olohuoneessa. Alla oleva kuva on otettu näytön yhteydessä, silloin kun torpan hankinta oli vielä suunnitteluasteella.

Olohuone ennen riehumista ja repimistä
 
Kuten kuvasta näkyy, niin olohuonehan oli päällisin puolin oikein siisti, vaaleat pinnat. Tosin lattialla oli todella ruma ja likainen muovimatto, katon levyt vähän repsottivat ja takka valitettavasti turhake-avotakka, vaikka hieno sellainen olikin.

Olohuone toimi pitkään aikaa levyjen ja muiden rakennustarvikkeiden säilytystilana, erityisesti huoneen pääty, johon ei päästy tavaravuoren vuoksi tekemään mitään. Kattohan tuolta tuli revittyä ja osittain vaihdettua jo alkukesästä, mutta muuten ei tullut juuri mitään tehtyä. Paitsi vanhat tapetit tuli revittyä irti ja katto purettiin uuden tieltä pois.

Takka muurattu ja seiniä vähän tasoiteltu

Velipoika kävi toukokuun lopulla muuramassa meille uuden takan. Vanhan takan purkamisesta sekä uuden teosta löytyy lisää  >> täältä.

Alla olevassa kuvassa on huoneen peräseinäkin jo päästy tasoittamaan. Samoin katto on viimeistä paneelia vaille valmis. Antennijohto pitää vielä sujutella vasemmasta yläkulmasta katon päältä ja siitä keskeltä seinään levyn sisässä alas. Helppoa kuin heinänteko. :)

Olohuoneen seinien pohjamaalausta